Digital inkludering i norskfaget på videregående skole

Denne bloggen er opprettet for å dele erfaringer med andre som underviser i norsk på videregående og som er opptatt av digital inkludering.

lørdag 24. mai 2008

Dilemmaer i skolen

Et av dilemmaene i skolen i dag er at elevene møter ulike krav til IKT-ferdigheter i skolen enn de gjør i samfunnet når de er ferdig utdannede. Mange elever er istand til å skaffe seg nødvendig ferdighet utenfor skolen, slik at de har en solid kompetanse når de skal begynne i jobb. Andre faller utenfor fordi de ikke har klart å skaffe seg denne kompetansen.

Svikter skolen når det gjelder å skaffe elevene nødvendig IKT-kompetanse? Får skolen mindre relevans for elevene, blir den mindre viktig og vil dette påvirke motivasjonen og øke drop-outs?

I min FOU-oppgave "Bare litt" var flere elever på linjen for Medier og kommunikasjon borte fra undervisningen på skolen fordi de hadde startet et eget firma og var mest interessert i drive med dette. De oppfattet det som skjedde i timene for lite matnyttig i forhold til det de ønsket å drive med i jobbsammenheng.

Oppgave om dilemmaer i skolen.

Ingen kommentarer: